© Rootsville.eu

Adani & Wolf (NL)
Jazz Weekend
Knoet Aarschot (03-08-2024)

reporter & photo credits: Freddie

info band: Adani & Wolf
info club: Knoet

© Rootsville 2024


Ieder jaar staat begin augustus er het 'Jazz Weekend' op het programma van de 'Knoet' te Aarschot. Telkens een dubbele affiche met bands die wel eens durven terug te komen zoals vanavond het geval met de Nederlandse formatie 'Adanie & Wolf'. De vorige keer dat ik ze hier aan het werk zag was in 2017, toen met de fantastische trompettist Humberto. Het is Benoit Theyskens AKA 'Den Thesse' zelf die als 'MC' dit feestje op gang komt te trekken.

In de tempel van den Thesse, die ondertussen hier al 51 jaar de plak zwaait, ging hier vanavond het tweeluik van start dat in het teken staat van de algemene noemer 'jazz'. Op het programma Adani & Wolf. Roberto Adani en Daniel Wolf zijn een producers duo dat bestaat uit Rob Gaasterland en Daniël Testas. Ze zijn bekend van hun producerwerk en hun eigen ‘Project 2000’. Dit project bestaat erin om via een mix van een DJ configuratie en 'live' muziek in een sfeer van lounge, funk en jazz en daarmee iedereen op de dansvloer probeert te krijgen.

Als 'spinner' fungeert Wolf hier op het podium, die ook behoorlijk uit de voeten kan met de 'Mississippi saxofoon'. Hun keuze van muziek is perfect uitgebalanceerd en wordt met uitzonderlijke precisie aangevuld door Adani aan de 'Fender-Rhodes'. Alsof dit nog niet voldoende is heeft dit duo ook nog twee opmerkelijke gasten meegebracht die zonder meer ook hun stempel op dit gebeuren zouden gaan drukken.

Uiteraard hebben 'Adani & Wolf' ook dit jaar een paar collega muzikanten uitgenodigd om hen op deze trip richting Aarschot te vergezellen. Om met de dames te beginnen is er hier ook de uit Amsterdam komende zangeres Felipa of volledig ook Felipa Fernández Anderson die ons met haar utstekende vocale kwaliteiten zal verwennen op dit 'Jazz Weekend'. Ook is er saxofonist Wouter Scheuler die bij verschillende formaties in Nederland werkt en zo voor kopers- en andere blaasinstrumenten geen geheimen meer heeft.

'Adani & Wolf' openen de avond met nummers als 'Danger Buds' en 'Welcome Please' en met geen regen in de buurt zal het hier een zwoele nacht gaan worden. Zo wordt dan ook maar meteen Wouter en zijn saxofoon 'on stage' gevraagd en samen met 'Adani & Wolf' brengen ze onder meer 'That's What We Need Bahama's'.

Tijd dan ook om het vrouwelijk schoon op het podium te roepen in de persoon van 'Felipa'. Daar vorige ontmoeting er nog eentje was met de soulvolle ontmoeting van 'Miss Bunty' verschuift ook de jazzy lounge hier nu richting 'dance' met de opzwepende vocals op nummers als 'Day In & Day Out' waarbij 'Wolf' haar komt te ondersteunen op de harmonica. Ook 'What I Want To Tell You' krijgen we te horen net als het mooie 'Feels Like Heaven' of moeten we stellen van 'Feels Like Knoet'. Felipa's uitnodiging om te dansen wordt al meteen gehoord.

Terug dan even naar 'Adani & Wolf' want die hadden voor de gebeurtenis van '51 jaar Knoet' een speciaal nummer gecomponeerd, alvast dat zeiden ze. Je kon zeggen dat ze met 'Rendez-Vous à Aarschot' er eentje in 3/4 maat in gedachten hadden. Vergezeld van twee niet alledaagse instrumenten zoals een op lucht aangedreven 'Melodica' kon 'Den Thesse' hier dan niet anders om voor te gaan in de dans.

De avond werd alsmaar intenser zoals op 'Going Down South' uit het 'Adani & Wolf' album 'The Irresistable Dust On The Floor' want 'Dust On The Floor' brachten ze ervoor al met aan de vocals 'Felipa'. Omdat ze uit de regio Amsterdam komen mogen ze ook nog hun dance 'n trance 'Amsterdam' brengen hier vanavond in Aarschot.

Jazz Weekend Knoet, altijd een voltreffer...

en ja, er moet ook gewerkt worden...


Nog een niet te verwaarloze voetnoot voor Mevr. Rutten. Bij het naar de wagen gaan op de parking verdwaalde ik tussen de Belgische, Duitse en Luxemburgse nummerplaten en die waren hier niet voor deze 'Dance 'n Trance' maar voor een heel andere 'trance'. Mevr. Rutten nu je toch terug noodgedwongen burgemeester wordt van dit aangenaam Hagelands stadje...het is 5 NA 12, maak uw stad terug leefbaar en geen 'place to be' voor drugs. Er gingen al zoveel partygenoten u voor!